Interview met Carla Rus (arts en oud-neuropsychiater) over mogelijke medicatie bij Long Covid en post sepsis klachten

Interview met Carla Rus, arts-psychotherapeut en oud-neuropsychiater, gehouden op 1-2-2022

Zie voor uitgebreide informatie over het gesprek met Carla Rus over SSRI-remmers, deze pagina.

Om de opname met een handige ‘hoofdstuk-indeling’ te bekijken via YouTube, ga naar deze directe link.
Ideaal om een kort stukje te bekijken en/of direct naar een specifiek deel van het interview te gaan. Klik dan onder de video op ‘Meer tonen’, dan worden de ‘hoofdstukken’ zichtbaar en kun je direct op het onderwerp van je keuze klikken.

 

Zie voor toelichting bij het gebruik van SSRI-medicatie dit document (en neem het mee) als u in overleg wilt treden met uw huisarts of specialist over de genoemde medicatie in de video. Neem ook dit document mee over de doseringen en opbouw.

Voor vragen, ga naar deze pagina om contact op te nemen met Sepsis en daarna.

Idelette Nutma, 4-2-2022 en 23-02-2023

februari 4, 2022
sepsisen1
Behandeling, Gevolgen, Herstel, chronisch vermoeidheidssyndroom, CVS, hartritmestoornissen, hormonale ontregeling, ME, stress-hormonen, vermoeidheid

5 ideeën over “Interview met Carla Rus (arts en oud-neuropsychiater) over mogelijke medicatie bij Long Covid en post sepsis klachten

 1. Hallo,
  Hartelijk dank voor de informatie! Ik zou graag de contact gegevens willen van Carla Rus om zo nodig aan mijn huisarts te geven.

  Vriendelijke groeten,

  Clara Andriessen

 2. Jammer…. ik hoopte op een doorbraak bij mijn CVS, maar ik gebruik al 9 jaar venlafaxine; in het begin 450mg en nu afgebouwd naar 300mg. Dit middel is toentertijd trouwens door mijn psychiater voorgeschreven tijdens mijn opname in de GGZ. Je wordt inderdaad depressief door uitgeputheid.
  Mijn zoon had dezelfde klachten plus nog paniekaanvallen en hij heeft op 24-07-2020 afscheid van het leven genomen. Geen impulsief besluit maar na grondig onderzoek.

  1. Wat verdrietig om te lezen over uw zoon….En ook voor u heel naar dat een SSRI u geen soelaas heeft geboden. Het werkt inderdaad niet voor iedereen. Daarom zou Carla Rus ook zo graag zien dat er onderzoek gedaan wordt, zodat we te weten komen voor wie het wel werkt en waarom en voor wie niet en waarom. Als u wilt, kunt u via de website van Sepsis en daarna uw vraag nogmaals voorleggen, zie https://www.sepsis-en-daarna.nl/wie-ben-ik/contact/

 3. Beste mensen, ik heb al jaren last van chronische vermoeidheid, mogelijk postviraal (CMV, Pfeiffer en de bof 10 jaar geleden), daarna ook nog Lyme. Ik las over het gebruik van SSRI’s, probeer fluoxetine in overleg met mijn huisarts, zit nu op 30 mg. Maar wat kan ik verwachten en hoe lang moet ik doorgaan. Of helpt dit na zoveel jaar helemaal niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *