LOTGENOTENCONTACT

Home > Lotgenotencontact

 

Het delen van ervaringen of het lezen over de ervaringen van anderen kan heel veel steun bieden. Want de omgeving begrijpt lang niet altijd hoe u zich voelt. Daarnaast kunnen lotgenoten elkaar vaak goede tips en steun geven. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden van lotgenotencontact.

 

Herkenning vinden

 

Herkenning vinden in de verhalen en ervaringen van lotgenoten is voor velen een echte steun. Zeker omdat er nog steeds veel onbekendheid is met het ziektebeeld sepsis. De steun van lotgenoten kan dan een grote meerwaarde hebben. Maar ook als aanvulling op de nazorg door een specialist, huisarts of nazorgpoli, biedt het lezen, horen en/of delen van ervaringen vaak veel houvast.

 

Ga direct naar de pagina over:

De Sepsis Lotgenoten Dag

Ervaringen

De Facebookgroep

De Workshop Herstellen na sepsis

 

Workshop biedt ook lotgenotencontact

 

Ook de workshop ‘Herstellen na sepsis’ biedt u contact met lotgenoten; het is een waardevolle combinatie van lotgenotencontact én deskundige begeleiding.

Dus: bent u op zoek naar uitwisseling maar ook naar deskundige uitleg, begeleiding en advies? Dan is de Workshop ‘Herstellen na sepsis‘ een aanrader!

Op 1 middag (of online verspreid over 2 ochtenden) kom je met een groepje lotgenoten bij elkaar, onder leiding van Idelette Nutma (oprichter van Sepsis en daarna, auteur van het boek Septische Shock en Sepsis en daarna, oud-verpleegkundige en zelf ex-patiënt). Naast de gelegenheid voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen wordt er duidelijke uitleg gegeven en biedt Sepsis en daarna je handige richtingwijzers en inzichten die je verder op weg helpen.

 

Overige mogelijkheden van lotgenotencontact

 

 

(Professioneel) geïnteresseerd in patiënt-ervaringen?

 

Zit u niet op Facebook of wilt u als ex-patiënt, naaste of professional meer informatie te weten komen over vragen die bij ex-sepsis-patiënten en naasten spelen? Wilt u weten wat steeds terugkerende thema’s zijn? Kijk dan voor een samenvatting van belangrijke thema’s in dit document.

 

Daarnaast zijn er ook meerdere bijdragen van lotgenoten te vinden op de Blogpagina

Mocht u/jij op zoek zijn naar individueeel lotgenotencontact? Geef dit gerust aan. Sepsis en daarna brengt graag contact tot stand met een andere lotgenoot.

 

Sepsis Lotgenoten Dag 2020