FACEBOOKGROEP

Home > Lotgenotencontact > Facebookgroep

 

Het delen van ervaringen of het lezen over de ervaringen van anderen kan heel veel steun bieden. Want de omgeving begrijpt lang niet altijd hoe u zich voelt. Daarnaast kunnen lotgenoten elkaar vaak goede tips en steun geven. Op deze pagina vindt u informatie over de Facebookgroep, als mogelijkheid voor lotgenotencontact.

 

Besloten lotgenotengroep: ‘Groep Sepsis en daarna’

 

Sepsis en daarna biedt de mogelijkheid voor online, besloten lotgenotencontact, via Facebook. Facebook is een ‘social media-platform’. Natuurlijk zijn dit soort platforms nogal eens in het nieuws als het gaat over privacy. Maar de ‘besloten variant’ biedt wel een afgeschermde omgeving waarin mensen in vertrouwen ervaringen kunnen uitwisselen, zonder dat anderen ‘meekijken’. ‘Besloten’ wil zeggen dat aanmelding noodzakelijk is. En: dat u (voormalig) sepsis-patiënt of directe naaste bent van een sepsis-patiënt. En dat de berichten alleen te lezen zijn voor deelnemers aan de groep (dat is ieder die zich heeft aangemeld en is toegelaten).

 

Als u zich aanmeldt, krijgt u 2 vragen in beeld. Voorwaarde is dat u die vragen beantwoordt.

Ze zijn niet moeilijk. Het gaat er alleen om dat Sepsis en daarna een indruk krijgt van de reden dat u wilt deelnemen aan de groep, en natuurlijk dat u als patiënt of directe naaste te maken had of hebt met sepsis. Na het (naar waarheid) beantwoorden van de vragen, zal Sepsis en daarna u in principe toelaten.

 

Let wel: het beantwoorden van de 2 vragen geldt ook voor degenen die door iemand uit de groep worden uitgenodigd.

Ook nabestaanden zijn hartelijk welkom om zich aan te melden. Sepsis en daarna wijst er wel op dat de berichten in de groep voor hen zeer confronterend kunnen zijn.

 

Er zijn wel een aantal ‘respect-regels’  waarvan Sepsis en daarna verwacht dat ieder zich daaraan houdt. Die regels vindt u op de ‘Groep Sepsis en daarna’- pagina. 

 

Direct naar de pagina om u aan te melden? Zie deze link

 

Facebook Groep Sepsis en daarna