Boeken en links

 

Nieuw: Boek Sepsis en daarna (en de Engelse versie: Sepsis and afterwards)

 

‘Sepsis en daarna’ bestellen?

Zie hier voor uitgebreide informatie en/of bestellen. Bestelling en levering vinden plaats via Sepsis en daarna.

‘Sepsis and afterwards’ :

to order/for more information: see here

 

Een compacte, geheel vernieuwde uitgave, voor gebruik in het ziekenhuis en daarna.

Sepsis en daarna is bedoeld voor iedereen die een sepsis doormaakt(e) of van dichtbij meemaakt(e). 

Boek Sepsis en daarna
Boek Sepsis en daarna

In alle gevallen is sepsis een heftig ziektebeeld dat zijn sporen kan nalaten.

Sepsis is levensbedreigend, en doet veel mensen op de Intensive Care belanden. Maar ook zonder Intensive Care opname hebben de betrokkenen vaak een lange herstelweg te gaan.  Dit boek wil u en/of uw naaste de zoektocht naar uitleg en handvatten besparen. Belangrijke informatie en ervaringsverhalen uit de eerdere uitgave Septische shock zijn in Sepsis en daarna compact weergegeven, samen met de allernieuwste ontwikkelingen en inzichten. Zowel de fysieke als mentale aspecten worden meegenomen, evenals veel nieuwe handreikingen die het verschil kunnen maken.  Het biedt (ex-)patiënten en naasten steun, en professionals een eyeopener.  Een behulpzame gids, voor gebruik in het ziekenhuis en daarna. Ook de Engelse versie van het boek is verschenen, getiteld: ‘Sepsis and afterwards’. Zie hieronder.

Bestellen? Of meer informatie? Klik op de afbeelding.

 

 

Zie ook de nuttige links onderaan, naar documentaires, artikelen en websites.

 

Boek ‘Septische Shock’

Wat kunt u vinden in het boek ‘Septische shock’?

Boek Septische shock
Boek Septische shock

Duidelijke uitleg over het ziektebeeld en de gevolgen, maar ook over de IC-opname en – behandelingen. Vervolgens komt uitgebreid aan bod wat dit allemaal bij de patiënt en diens naasten teweeg kan brengen. Denk hierbij aan de mentale, geestelijke en sociale impact maar ook aan fysieke restklachten. Een apart hoofdstuk gaat in op (het belang van) nazorg en wordt gevolgd door een samenvatting voor professionals. Het boek is doorspekt met praktijkervaringen, biedt handreikingen en aandachtspunten, bemoediging en achtergrondinformatie. Voor naasten kan het boek reeds tijdens opname een handig naslagwerk zijn en helpen dingen verduidelijken. Je kunt er, d.m.v. de uitgebreide inhoudsopgave heel goed je weg in vinden. Voor de patiënt leent het boek zich uitstekend voor het lezen van een enkel stukje of om verderop in het herstel te raadplegen. Vaak ga je je nl. pas in de loop van de tijd dingen afvragen zoals: ‘is het normaal dat ik deze dingen voel?’, ‘waar zouden mijn klachten vandaan kunnen komen?’ of ‘hoe zou ik hier nu het beste mee om kunnen gaan?’ Voor professionals echt een eye-opener.

Bestellen?

Het is te bestellen in alle erkende boekhandels of nu direct: klik op de boek-omslag hierboven (daar vindt u ook een gedeelte uit het boek, recensies, e.d.). Zie hier voor verdere info.

Voor een (globaal) overzicht van de inhoudsopgave:

Zie inhoudsoverzicht

 

Reageren of een vraag?

Stuur via deze link een mail.

 

Overige nuttige links

Voor (ex)patiënten/naasten

Specifiek over sepsis

Overig

Voor professionals

Lees verder..