BOEK SEPSIS EN DAARNA

EN ANDERE 

Home > Alles over sepsis > Boek Sepsis en daarna, en andere

 

Het boek Sepsis en daarna is bedoeld voor iedereen die een sepsis doormaakt(e) of van dichtbij meemaakt(e). Maar ook voor ieder die meer over sepsis wil weten. Een belangrijke gids bij het herstel, tijdens en na de ziekenhuis-opname, zowel voor patiënt als naaste. Compact en ook handig als naslagwerk. Het boek werd ook in het Engels vertaald en uitgegeven, zie hieronder de informatie.

Ook vindt u op deze pagina een overzicht van nuttige links.

 

Voor het boek ‘Septische shock‘, ga gelijk naar deze pagina

 

[/swifty_text][/swifty_grid_column]

 

Op deze pagina

 

 

Direct bestellen (Boek Sepsis en daarna)

Informatie over het boek Sepsis en daarna

Aanbeveling prof. dr. Tom van der Poll

Reacties van lezers

 

Informatie over Engels boek (Sepsis and afterwards)

Aandacht in pers en media

Nuttige links naar documentaires en websites

 

Ga direct naar bestellen

 

Informatie over het boek Sepsis en daarna

 

Zie hier voor een blik in het boek en de inhoudsopgave

Het boek ‘Sepsis en daarna’ is bedoeld voor iedereen die een sepsis doormaakt(e) of van dichtbij meemaakt(e). Het werd in 2016 uitgebracht. Ook de nieuwe sepsis-definitie (die in 2016 tot stand kwam) is erin meegenomen.

 

Sepsis en daarna wisselt heldere uitleg af met verhalen van patiënten uit de praktijk. Zowel achtergrondinformatie als belevingsaspecten krijgen ruim de aandacht. Het is een compacte, vernieuwde versie van het boek Septische shock, aangevuld met de nieuwste inzichten en tips, én een hoofdstuk nazorg. Zowel (de gevolgen van) sepsis als een opname op de Intensive Care komen aan bod. Ook degenen die op een gewone ziekenhuis-afdeling werden behandeld zullen er veel in herkennen. Een boek dat (ex-)patiënten én naasten tot steun wil zijn. Voor laatst genoemden ook een houvast tijdens de (IC)opname.

 

De samenvatting op de achterkant van het boek luidt:

In alle gevallen is sepsis een heftig ziektebeeld dat zijn sporen kan nalaten. Sepsis is levensbedreigend, en doet veel mensen op de Intensive Care belanden. Maar ook zonder Intensive Care opname hebben de betrokkenen vaak een lange herstelweg te gaan.  Dit boek wil u en/of uw naaste de zoektocht naar uitleg en handvatten besparen. Belangrijke informatie en ervaringsverhalen uit de eerdere uitgave Septische shock zijn in Sepsis en daarna compact weergegeven, samen met de allernieuwste ontwikkelingen en inzichten. Zowel de fysieke als mentale aspecten worden meegenomen, evenals veel nieuwe handreikingen die het verschil kunnen maken.  Het biedt (ex-)patiënten en naasten steun, en professionals een eyeopener.  Een behulpzame gids, voor gebruik in het ziekenhuis en daarna.

Aanbeveling prof. dr. Tom van der Poll

 

Prof. dr. Tom van der Poll, voormalig voorzitter van the International Sepsis Forum, internist-infectioloog in het AMC zegt het volgende over het boek Sepsis en daarna, en over het belang van meer bewustwording rond sepsis:

Sepsis is gedefinieerd als een levensbedreigend falen van een of meer orgaan systemen als gevolg van een verstoorde afweer reactie tegen een infectie. Sepsis is een belangrijke, maar onderbelichte, doodsoorzaak in zowel de westerse wereld als in ontwikkelingslanden. Idelette Nutma is een voormalig verpleegkundige die in 2007 sepsis kreeg en dit ternauwernood overleefde. Zij schreef een boek over haar ervaringen en tevens over de nieuwste inzichten over sepsis. Het boek is zeer lezenswaardig voor iedereen die in dit ernstige ziektebeeld geïnteresseerd is, en zeker voor mensen die ofwel zelf sepsis doorgemaakt hebben ofwel een naaste kennen die sepsis heeft gehad.

April 2017, Prof. dr. Tom van der Poll

Reacties van lezers

 

Lees hier de reacties van lezers in 2018

Lees hier de reactie van Annet, februari 2017.

 

Informatie over het boek ‘Sepsis and afterwards’ 

 

Ook de Engelse versie van het boek is in 2016 verschenen, getiteld: ‘Sepsis and afterwards’.

Een aanrader voor bijvoorbeeld Engels sprekende familie of andere naasten met wie u graag de informatie over sepsis wilt delen. Maar ook voor geïnteresseerden en professionals van andere nationaliteiten is de Engelse vertaling zeer geschikt.

 

Bestellen of meer info? Ga naar de Engelse pagina. To order/for more information: see the English page hereZie hier ook de aandacht van de Global Sepsis Alliance.

Book Sepsis and afterwards
Book Sepsis and afterwards
Aanbieding boek Sepsis and afterwards
Aanbieding boek Sepsis and afterwards

Bij gelegenheid van de World Sepsis Day Supporter Meeting op 22 Maart 2017, mocht ik het in het Engels vertaalde boek, getiteld ‘Sepsis and afterwards’ aanbieden aan het bestuur van de GSA.

 

Aandacht in pers en media

 

Aandacht voor het Engelse boek op de website van World Sepsis Day 

Aandacht in het magazine van Arts en auto, zie afbeelding

Aandacht in dagbladen: zie het Algemeen Dagblad, op 9 september 2016

Aandacht in wijkkranten: zie de Engelse pagina van de ArchipelWillemspark website

Aandacht in Engeland: zie de reactie van Ron Daniels (CEO van de Sepsis Trust)

Aandacht in het vakblad ICU Management & Practice

Aandacht in de VS: zie de vermelding op de website van de Amerikaanse Sepsis Alliance

Aandacht rond World Sepsis Day, door de Global Sepsis Alliance, zie de nieuwsbrief, blz 2.

Aandacht in Arts en Auto
Aandacht in Arts en Auto voor sepsis

 

Bestellen?

 

U kunt het Nederlandse boek ‘Sepsis en daarna’ (verschenen op 5 september 2016) hieronder bestellen via het contactformulier of via de contactpagina. Ontvangt u graag eerst een factuur, vermeldt u dit dan a.u.b. in uw mail.

De Engelse versie,  het boek ‘Sepsis and afterwards’ kunt u bestellen via de Engelse pagina.

 

Als informatie vooraf

Het boek Sepsis en daarna kost incl. verzendkosten (binnen NL) 21,00 euro.

Sinds de ophoging van het BTW tarief (2019) en per 21-11-2022 de 2e verhoging van de boekprijs, is de prijs van het boek Sepsis en daarna (uitgegeven in eigen beheer) exclusief verzendkosten per 21-11-2022: 16,50 euro. 

 

Bij verzending binnen Nederland zijn de verzendkosten: 4,50 euro, dit is incl. de porto- en verwerkingskosten (levering door de drukker en verpakkingskosten). Tot en met verzending van 3 boeken blijven deze kosten gelijk.  Bij meer dan 3 boeken bedragen de verzendkosten 8 euro.  In totaal brengt dat het bedrag op: 21,00 € voor 1 boek, 37,50 € voor 2 boeken, 54,00 € voor 3 boeken (voor meer dan 3 boeken is het: …..  x  16,50 € + 8,00).

 

Bij verzending naar het buitenland geldt voor de landen die vallen onder ‘Europa 1’, zoals België (zie bij Posttarieven buitenland) een portotarief van 8,40 € zonder ‘Track & Trace’ en 9,40 € mét ‘Track & Trace’ (bij het laatste ontvangt u een code om het poststuk te kunnen volgen op internet). Bij 2 t/m 3 boeken bedraagt de porto 9,00 € zonder ‘Track & Trace’ resp 10,00 €  mét ‘Track & Trace’ . Daar komt nog 1€ verwerkingskosten bij. Dit brengt het totale bedrag voor 1 boek + verzendkosten naar bijv. België (incl. verwerkingskosten á 1 €) dan op 25,90 € of 26,90 €, en voor 2 boeken op resp. 42,70 € of 43,90 €. Bij Posttarieven buitenland vindt u ook de tarieven voor ‘Europa 2, 3 en ‘Wereld’.

 

Instructie voor betaling

Gelieve het van toepassing zijnde bedrag, dit is voor 1 boek (met verzending binnen Nederland) in totaal 21,00 euro, over te maken op:

BankrekeningnummerNL89ASNB0708399193, t.n.v. Mevr. I. Nutma-Bade,

onder vermelding van: ‘Boek Sepsis en daarna’.

Ik zorg dat u het boek, na ontvangst van het bedrag, binnen 3 á 4 dagen in huis hebt (ook afhankelijk van postnl en bij ontvangst op vrijdag/in het weekend of bij verzending naar het buitenland kan het iets langer duren). Bij voorbaat dank!

 

Vermeldt u s.v.p. de volgende, correct ingevulde, tekst (u kunt deze tekst kopiëren en plakken in uw bericht op het contactformulier hieronder):

“Ik wil graag ……exemplaar/exemplaren van het boek Sepsis en daarna bestellen en maak het bedrag á ……………….vooraf over (op NL89ASNB0708399193, t.n.v. Mevr. I. Nutma-Bade)

Stuurt u de zending a.u.b. op naar:

(naam)……………………..

(straat + huisnummer)………………………..

(postcode + woonplaats)……………………..

Ga hieronder naar het contactformulier voor bestellen of uw vraag.

U mag ook gewoon bellen naar 06-41271004.

Welk getal is hoger: 1 of 7? (Vragen we om misbruik te voorkomen.)

 

Nuttige links naar documentaires en websites

 

Voor (ex)patiënten/naasten

Specifiek over sepsis

Overig

Voor professionals