BOEK SEPTISCHE SHOCK

Home > Alles over sepsis > Boek Septische shock

 

Het boek Septische shock is bedoeld voor iedereen die een sepsis doormaakt(e) of van dichtbij meemaakt(e). Maar ook voor ieder die meer over sepsis wil weten. Een boek met uitgebreide uitleg, ook op het gebied van het weer oppakken van het leven, re-integratie, en het hanteren van de dingen die veranderd zijn, fysiek en mentaal. Een belangrijke gids bij het herstel, zowel voor patiënt als naaste. U kunt het boek op deze pagina bestellen.

 

Helemaal onderaan vindt u ook een overzicht van links naar andere websites over specifieke onderwerpen.

 
Boek Septische shock. U kunt het bestellen door op de afbeelding te klikken. Of ga naar onder op deze pagina.
Boek Septische shock. U kunt het bestellen door op de afbeelding te klikken. Of ga naar onder op deze pagina.

Boek ‘Septische Shock’

 

Wat kunt u vinden in het boek ‘Septische shock’?

Duidelijke uitleg over het ziektebeeld en de gevolgen, maar ook over de IC-opname en – behandelingen. Vervolgens komt uitgebreid aan bod wat dit allemaal bij de patiënt en diens naasten teweeg kan brengen. Denk hierbij aan de mentale, geestelijke en sociale impact maar ook aan fysieke restklachten. Een apart hoofdstuk gaat in op (het belang van) nazorg en wordt gevolgd door een samenvatting voor professionals. Het boek is doorspekt met praktijkervaringen, biedt handreikingen en aandachtspunten, bemoediging en achtergrondinformatie. Voor naasten kan het boek reeds tijdens opname een handig naslagwerk zijn en helpen dingen verduidelijken. Je kunt er, d.m.v. de uitgebreide inhoudsopgave heel goed je weg in vinden. Voor de patiënt leent het boek zich uitstekend voor het lezen van een enkel stukje of om verderop in het herstel te raadplegen. Vaak ga je je nl. pas in de loop van de tijd dingen afvragen zoals: ‘is het normaal dat ik deze dingen voel?’, ‘waar zouden mijn klachten vandaan kunnen komen?’ of ‘hoe zou ik hier nu het beste mee om kunnen gaan?’ Voor professionals echt een eye-opener.

 

Bestellen?

Klik op de boek-omslag hier rechtsboven (daar vindt u ook een gedeelte uit het boek, recensies, e.d.) of ga naar de bestelpagina bij Boekscout. Het is ook te bestellen in alle erkende boekhandels. Adviseur patiëntenzorg Willem Roudijk uit het Universitair Medisch Centrum Radboud schreef een recensie over het boek, zie de volgende link: Recensie W. Roudijk.  Eerder gaf de auteur, Idelette Nutma, een interview in dagblad Trouw (25 november 2011), getiteld: ‘Intensive Care overleefd en wat dan?’ Zie daarvoor: Link naar artikel Trouw. Reageren of een vraag? Stuur via deze link een mail.

 

Voor een (globaal) overzicht van de inhoudsopgave:

Zie Inhouds-overzicht.

 

Overige nuttige links

Voor (ex)patiënten/naasten

Specifiek over sepsis

Overig

Voor professionals

Lees verder..