Workshop ‘Herstellen na sepsis’, tips en steun bij het herstel

 

Op 9 februari 2018 vindt er weer een workshop ‘Herstellen na sepsis’ plaats in Velp (bij Arnhem).
Bent u geïnteresseerd, stuur dan vrijblijvend een mail via het contactformulier .

 

Wat kan het voor u betekenen?

centrum de Bron
ICMC de Bron in Den Haag, J.v. Oldenbarneveltlaan 2, Den Haag

Bij het herstel ontbreekt het vaak aan erkenning, uitleg en aan handreikingen hoe je jezelf weer (verder) op de rails kunt helpen. En veel klachten komen pas in een later stadium naar voren, wanneer je het dagelijks leven weer begint op te pakken. Het kan gebeuren dat je je dan afvraagt: ligt het nu aan mij,of….Zelfs al is er goede nazorg vanuit het ziekenhuis, dan kun je alsnog tegen allerlei zaken aanlopen: gewrichtsklachten, neuropathie, ernstige vermoeidheid, problemen met de doorbloeding, een slechte weerstand, moeite met concentreren, snel overprikkeld zijn, etc. 
Omdat er geen patiëntenvereniging is voor (ex-)sepsispatiënten, is ondergetekende daarom gestart met het landelijk aanbieden van een workshop. Tijdens de workshop krijgt u informatie en belangrijke praktische tips. Daarnaast is ook het lotgenotencontact zeer waardevol gebleken.

Zie hier de folder. Onderaan vindt u nog veel meer informatie, inclusief reacties van eerdere deelnemers op de workshop. Stelt u prijs op een persoonlijk gesprek/consult, kijk dan hier voor meer info.

 

Aanmelden of interesse? Verstuur direct uw bericht onderaan deze pagina of via het contactformulier.

 

Aanvullende manieren van lotgenotencontact

  • Zou u graag een ontmoeting hebben met een individuele lotgenoot, dan maak ik graag een afspraak met u en/of breng ik u in contact met iemand met wie u, informeel, ervaringen kunt uitwisselen. U/jij bent ook van harte welkom om op de Facebook-pagina van ‘Sepsis en daarna’ de nieuwsberichten te volgen of reacties te plaatsen, ga hier naar de Facebookpagina. Als u zelf een nieuwsberichtje wilt plaatsen, schrijf dat dan bij het onderdeel ‘Schrijf iets op deze pagina’ en klik op ‘publiceren’. Uw bericht verschijnt dan aan de rechterkant van de pagina, zodat anderen er ook weer op kunnen reageren. Het is overigens geen besloten pagina.

  • Daarnaast is er ook een besloten Facebook groep, speciaal bedoeld voor het delen van ervaringen online, zie bij deze link.

 

 

Reacties van eerdere deelnemers aan de workshop

Aan het woord komen: Harry (sepsis in 2013, lag 12 dagen op de IC), Marco (sepsis in 2011, lag 3 weken op de IC, volgde de workshop in 2015), en

Maroucha (sepsis in februari 2016, hoefde (net) niet naar de IC, volgde de workshop in 2016):

 

Tijdens de workshop is mij veel duidelijk geworden en kan ik e.e.a. een plaats geven. Het meest belangrijke resultaat voor mij is het feit dat ik sindsdien de nachten weer doorslaap, iets wat ik al een paar jaar niet meer kende. Ook kan ik me er weer toe zetten dingen aan te pakken in plaats van alsmaar uitstellen. Een aantal fysieke problemen kan ik nu ook plaatsen zonder me echt ongerust te maken. Al met al vond ik het een geslaagde workshop. Ook het gegeven dat je niet de enige bent met deze problemen.

Harry, juli 2017

 

Voor mij is het alweer 5 jaar geleden dat ik een ernstige septische shock heb gehad. Als ex-IC patiënt tob ik nog steeds vaak met vermoeidheid en ben daardoor kien op mijn energie. Mijn insteek was lange tijd om er maar niet meer al te veel tegen te vechten, hoewel ik dat eigenlijk toch wel deed. Toen ik weer een periode van vermoeidheid doormaakte kreeg ik de folder over de workshop van Idelette. Ik besloot me in te schrijven in de hoop toch nog wat bij de workshop te kunnen halen. Ik ben ontzettend blij dat ik ben gegaan, want het heeft me veel gebracht. Vooral het lotgenotencontact was heel bijzonder, met name de herkenning onder elkaar en het delen van ervaringen deed heel goed. Ik wist al veel, maar toch kreeg ik weer nieuwe informatie over o.a. sepsis, herstellen, natuurlijke voeding, etc., alles voorzien van de nodige tips. Verder heeft het mij ook weer een stukje dichter bij acceptatie van de ziekte- en herstelperiode gebracht, zelfs na zoveel tijd nog. Kortom, ik vind de workshop een echte aanrader, ben blij dat ik ben gegaan!

Marco, januari 2016

 

Ik raad deze workshop aan omdat dit het stukje nazorg en herkenning is wat je nergens kan vinden zonder een patiëntenvereniging. De verhalen van anderen, het luisteren naar jouw verhaal, praten over de gebeurtenissen en tips & tricks betreft voeding en herstel geven je weer extra kracht om door te gaan maar laten je ook af en toe even beseffen dat het niet niks is allemaal. Ondanks dat ik alsnog (ook dankzij de workshop) het gevoel heb dat ik er heel goed ‘vanaf ben gekomen’, werd ik wel serieus genomen en werd er ook écht naar mijn verhaal geluisterd. Ik besef me nu meer dat elke sepsis zijn eigen impact per persoon heeft en ik vond herkenning op vele vlakken tijdens deze workshop. Ze moeten dit gewoon in elk ziekenhuis al direct na een sepsis opperen, is mijn mening.

Maroucha, juni 2016

Korter of langer geleden, u bent van harte welkom.

Idelette Nutma organiseert regelmatig workshops
Idelette Nutma organiseert regelmatig workshops

Het maakt niet uit of u korter of langer geleden in het ziekenhuis lag. Voor de één geldt dat een IC-opname aan de orde was. Voor de ander was dat misschien (net) niet nodig. In al deze gevallen bent u als ex-patiënt van harte welkom. Graag stuur ik u vrijblijvend, informatie toe. Stuurt u dan een mail via het contactformulier hieronder. 

 

Wat kunt u verwachten?

De workshop bestaat uit een presentatie waarin u veel (achtergrond)informatie en uitleg wordt geboden, gevolgd door uitwisseling en afgesloten door uitgebreide aandacht voor praktische tips en alles wat behulpzaam kan zijn bij het verlichten van/leren omgaan met klachten en het verbeteren van o.a. energieniveau en weerstand.

 

Nadere gegevens en/of aanmelding

Op 9 februari wordt de workshop gehouden in Velp, bij Arnhem.
Tijd: 13.15 uur – 16.15 uur. Aan deze workshop zijn kosten verbonden van 50 euro (incl. koffie, thee en toebehoren, werkmateriaal, testers, etc.). Schrijf u in via onderstaand contactformulier. Of neem vrijblijvend voor meer informatie contact op, dat kan ook via het contactformulier hieronder.
Zie hier voor de folder. Voor info over het boek Sepsis en daarna, Septische shock of andere mogelijkheden: Lees verder..