Workshop, begeleiding, lotgenotencontact, nazorg en info rond sepsis

 

Workshop, als steun bij het herstel

Een informatieve en praktische bijeenkomst voor iedereen die korter of langer geleden een sepsis doormaakte. Bij het herstel ontbreekt het vaak aan uitleg en aan handreikingen hoe je jezelf weer (verder) op de rails kunt helpen. Tijdens de workshop krijgt u informatie en praktische tips die het verschil kunnen maken. Daarnaast is ook het lotgenotencontact zeer waardevol gebleken. Ook uw naaste is van harte welkom. Bent u geïnteresseerd, stuur dan vrijblijvend een mail via het contactformulier of

lees verder…

 

Begeleiding en nazorg na sepsis (al of niet met intensive care-opname)

De insteek is ‘begeleiding op maat’, zowel voor u als ex-patiënt als voor u als naaste. Dat kan in de vorm van een huisbezoek maar ook als telefonisch consult, een mail-consult, of een mail-abonnement. Het gaat erom aan te sluiten bij uw wensen en mogelijkheden. Sepsis en daarna wil op die manier ervaringsdeskundige coaching en expertise bieden. Onderwerpen kunnen zijn: fysieke klachten als vermoeidheid, moeite met concentratie, pijnklachten, maar ook: klachten van overprikkeling, angst voor herhaling, onzekerheid over: hoe verder?, vragen over re-integratie in het werk of over geschikte revalidatie, gebrek aan begrip in de omgeving, kortom: allerlei dingen waar u tegenaan kunt lopen bij uw herstel. Omdat herstellen over alle aspecten van uw leven gaat! Ik wijs u graag de weg met uitleg maar zeker ook met advies om uw klachten te helpen verminderen en/of er beter mee om te leren gaan. Zie hier voor ervaringen van anderen.

Lees verder…

 

Sepsis Lotgenotendag

Zie voor alle informatie hierover op deze pagina.

 

Workshop sluit aan bij Balanstraining voor ex-IC-patiënten

De Balanstraining is een initiatief van Hanneke Oonk (gezondheidszorgcoach). De bijdrage van ondergetekende namens Sepsis en daarna is o.a. terug te vinden in het werkboek dat bij de training gebruikt wordt. Ook de ontwikkeling van de training kwam in samenwerking tot stand. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten verspreid over 10 weken en vindt plaats onder leiding van bovengenoemde professionele trainer: Hanneke Oonk. De training sluit aan bij de ervaring van velen dat de gevolgen van kritieke ziekte en Intensive Care-opname nog lang voelbaar zijn. Met behulp van oefeningen in bewustwording, lotgenoten contact, en theoretische en praktische informatie, gaan de deelnemers zelf aan de slag om met deze gevolgen om te gaan. Het ervaren van meer balans in lijf en leven is uiteindelijk het doel. De workshop ‘Herstellen na sepsis’ sluit hier erg goed bij aan. Andersom kan de workshop ook dienen als opstap naar de Balanstraining, zoals diverse deelnemers al hebben ervaren.

Lees verder…

 

Informatie, nieuws en tips

Informatie over sepsis, zoals: het (vroeg) herkennen ervan, de behandeling, de mogelijke gevolgen, manieren van  lotgenotencontact, etc. vindt u in de donkerblauwe balk. Ik stuur u ook graag (per mail) een gratis brochure over sepsis toe, bedoeld voor zowel (ex-)patiënt als naaste. Vult u in dat geval onderstaand contactformulier in. Nieuws en tips vindt u hier. Voor informatie over de boeken Septische shock en Sepsis en daarna: lees verder. En natuurlijk kunt u mij altijd bellen voor informatie, wanneer u een vraag hebt of gewoon even uw verhaal wilt delen. Aarzel niet! Tel: 06-41271004.

 

 

Welk getal is hoger: 1 of 6? (Vragen we om misbruik te voorkomen.)