Workshop, begeleiding, Balanstraining, lezing en advies rond sepsis

 

Workshop, als steun bij het herstel

Een informatieve en praktische bijeenkomst voor iedereen die korter of langer geleden een sepsis doormaakte. Bij het herstel ontbreekt het vaak aan uitleg en aan handreikingen hoe je jezelf weer (verder) op de rails kunt helpen. Tijdens de workshop krijgt u informatie en praktische tips die het verschil kunnen maken. Daarnaast is ook het lotgenotencontact zeer waardevol gebleken. Ook uw naaste is van harte welkom. Bent u geïnteresseerd, stuur dan vrijblijvend een mail via het contactformulier of

lees verder…

 

Begeleiding na sepsis en intensive care

Begeleiding op maat, in de vorm van een telefonisch consult, een mail-consult, of een huisbezoek. Ook een mail-abonnement is mogelijk. Het gaat erom aan te sluiten bij uw wensen en mogelijkheden. Onderwerpen kunnen zijn: fysieke klachten als vermoeidheid, moeite met concentratie, neuropathie, angst voor herhaling, vragen over re-integratie in het werk, geschikte revalidatie, gebrek aan begrip in de omgeving, kortom: allerlei dingen waar u tegenaan loopt of waar u simpelweg meer inzicht in zou willen hebben.

Lees verder…

 

Balanstraining voor ex-IC-patiënten

Deze training is een initiatief van Hanneke Oonk (gezondheidszorgcoach). De bijdrage van ondergetekende namens Sepsis en daarna is o.a. terug te vinden in het werkboek dat bij de training gebruikt wordt. Ook de ontwikkeling van de training kwam in samenwerking tot stand. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten verspreid over 10 weken en vindt plaats onder leiding van bovengenoemde professionele trainer: Hanneke Oonk. De training sluit aan bij de ervaring van velen dat de gevolgen van kritieke ziekte en Intensive Care-opname nog lang voelbaar zijn. Met behulp van oefeningen in bewustwording, lotgenoten contact, en theoretische en praktische informatie, gaan de deelnemers zelf aan de slag om met deze gevolgen om te gaan. Het ervaren van meer balans in lijf en leven is uiteindelijk het doel.

Lees verder…

 

Lezing, les en advisering rond (de gevolgen van) sepsis

Graag verzorg ik voor u een les of lezing in het kader van (bij)scholing, congres of thema-avond, voor professionals, (ex)patiënten/naasten of belangstellenden. Ik ben ingeschreven bij het CRKBO (Centrale Registratie Kortdurend Beroepsonderwijs), onder Sepsis en daarna.

Stelt u prijs op de betrokkenheid of blik van de ervaringsdeskundige?  Ook advisering behoort tot mijn werk, zoals bij het opzetten of doen van onderzoek, het vervaardigen van informatie-materiaal, etc.

Lees verder…

 

Informatie, nieuws en tips

Informatie over sepsis, zoals: het (vroeg) herkennen ervan, de behandeling, de mogelijke gevolgen, manieren van  lotgenotencontact, etc. vindt u in de donkerblauwe balk. Ik stuur u ook graag (per mail) een gratis brochure over sepsis toe, bedoeld voor zowel (ex-)patiënt als naaste. Vult u in dat geval onderstaand contactformulier in. Nieuws en tips vindt u hier. Voor informatie over de boeken Septische shock en Sepsis en daarna: lees verder. En natuurlijk kunt u mij altijd bellen voor informatie, wanneer u een vraag hebt of gewoon even uw verhaal wilt delen. Aarzel niet! Tel: 06-41271004.