BOEK SEPSIS EN DAARNA

EN ANDERE 

Home > Alles over sepsis > Boek Sepsis en daarna, en andere

 

Het boek Sepsis en daarna is bedoeld voor iedereen die een sepsis doormaakt(e) of van dichtbij meemaakt(e). Maar ook voor ieder die meer over sepsis wil weten. Een belangrijke gids bij het herstel, tijdens en na de ziekenhuis-opname, zowel voor patiënt als naaste. Compact en ook handig als naslagwerk. Het boek werd ook in het Engels vertaald en uitgegeven, zie hieronder de informatie.

Ook vindt u op deze pagina een overzicht van nuttige links.

 

Voor het boek ‘Septische shock‘, ga gelijk naar deze pagina

 

[/swifty_text][/swifty_grid_column]

september 2016 verschenen en nú te bestellen: 
de boeken ‘Sepsis en daarna’ en (de Engelse versie) ‘Sepsis and afterwards’.

 

 

Voor meer begrip en een beter herstel

To order the English book ‘Sepsis and afterwards’/for more information: see here 

 

‘Sepsis en daarna’ bestellen? Zie onderaan.

Zie hier voor een blik in het boek en de inhoudsopgave

‘Sepsis en daarna’ is een compacte, vernieuwde versie van het boek Septische shock, aangevuld met de nieuwste inzichten en tips, én een hoofdstuk nazorg. Zowel (de gevolgen van) sepsis als een opname op de Intensive Care komen aan bod. Een boek dat (ex-)patiënten én naasten tot steun wil zijn. Voor laatst genoemden ook een houvast tijdens (IC)opname.  Zie hier ook de aandacht van de Global Sepsis Alliance.

Prof. dr. Tom van der Poll, voormalig voorzitter van the International Sepsis Forum, internist-infectioloog in het AMC zegt het volgende over Sepsis en daarna, en over het belang van meer bewustwording rond sepsis:

Sepsis is gedefinieerd als een levensbedreigend falen van een of meer orgaan systemen als gevolg van een verstoorde afweer reactie tegen een infectie. Sepsis is een belangrijke, maar onderbelichte, doodsoorzaak in zowel de westerse wereld als in ontwikkelingslanden. Idelette Nutma is een voormalig verpleegkundige die in 2007 sepsis kreeg en dit ternauwernood overleefde. Zij schreef een boek over haar ervaringen en tevens over de nieuwste inzichten over sepsis. Het boek is zeer lezenswaardig voor iedereen die in dit ernstige ziektebeeld geïnteresseerd is, en zeker voor mensen die ofwel zelf sepsis doorgemaakt hebben ofwel een naaste kennen die sepsis heeft gehad.

April 2017, Prof. dr. Tom van der Poll

Nieuwsgierig naar de reacties van lezers?

Lees hier de reacties van lezers in 2018

Lees hier de reactie van Annet, februari 2017.

 

Aandacht in pers en media:

Aandacht voor het Engelse boek op de website van World Sepsis Day (uitgaande van de Global Sepsis Alliance)

Aandacht op de website en in het magazine van Arts en auto

Aandacht in dagbladen: zie hier het artikel in het Algemeen Dagblad, op 9 september 2016

Aandacht in wijkkranten: zie hier het artikel op de Engelse pagina van de ArchipelWillemspark website

Aandacht in Engeland: zie hier de vermelding op de website van de UK Sepsis Trust, inclusief reactie Ron Daniels

(hij is CEO van de Global Sepsis Alliance)

Aandacht in de VS: zie hier de vermelding op de website van de Amerikaanse Sepsis Alliance

Aandacht rond World Sepsis Day, een initiatief van de Global Sepsis Alliance, zie de nieuwsbrief, bladzijde 2.

 

Sepsis en daarna is bedoeld voor iedereen die een sepsis doormaakt(e) of van dichtbij meemaakt(e)

In alle gevallen is sepsis een heftig ziektebeeld dat zijn sporen kan nalaten.

Sepsis is levensbedreigend, en doet veel mensen op de Intensive Care belanden. Maar ook zonder Intensive Care opname hebben de betrokkenen vaak een lange herstelweg te gaan.  Dit boek wil u en/of uw naaste de zoektocht naar uitleg en handvatten besparen. Belangrijke informatie en ervaringsverhalen uit de eerdere uitgave Septische shock zijn in Sepsis en daarna compact weergegeven, samen met de allernieuwste ontwikkelingen en inzichten. Zowel de fysieke als mentale aspecten worden meegenomen, evenals veel nieuwe handreikingen die het verschil kunnen maken.  Het biedt (ex-)patiënten en naasten steun, en professionals een eyeopener.  Een behulpzame gids, voor gebruik in het ziekenhuis en daarna, Voor informatie over/bestellen van de Engelse versie, ‘Sepsis and afterwards’, zie hier.

Bestellen?

U kunt het Nederlandse boek ‘Sepsis en daarna’ (verschenen op 5 september 2016) hieronder bestellen via het contactformulier of via de contactpagina. Ontvangt u graag eerst een factuur, vermeldt u dit dan a.u.b. in uw mail. 

 

Het boek Sepsis en daarna kost incl. verzendkosten (binnen NL) 21,00 euro.

Sinds de ophoging van het BTW tarief (2019) en per 21-11-2022 de 2e verhoging van de boekprijs, is de prijs van het boek Sepsis en daarna (uitgegeven in eigen beheer) exclusief verzendkosten per 21-11-2022: 16,50 euro. 

 

Bij verzending binnen Nederland zijn de verzendkosten: 4,50 euro, dit is incl. de porto- en verwerkingskosten (levering door de drukker en verpakkingskosten). Tot en met verzending van 3 boeken blijven deze kosten gelijk.  Bij meer dan 3 boeken bedragen de verzendkosten 8 euro.  In totaal brengt dat het bedrag op: 21,00 € voor 1 boek, 37,50 € voor 2 boeken, 54,00 € voor 3 boeken (voor meer dan 3 boeken is het: …..  x  16,50 € + 8,00).

 

Bij verzending naar het buitenland geldt voor de landen die vallen onder ‘Europa 1’, zoals België (zie bij Posttarieven buitenland) een portotarief van 7,80 € zonder ‘Track & Trace’ en 9,- € mét ‘Track & Trace’ (bij het laatste ontvangt u een code om het poststuk te kunnen volgen op internet). Bij 2 t/m 3 boeken bedraagt de porto 8,70 € zonder ‘Track & Trace’ resp 9,90 €  mét ‘Track & Trace’ . Daar komt nog 1€ verwerkingskosten bij. Dit brengt het totale bedrag voor 1 boek + verzendkosten naar bijv. België (incl. verwerkingskosten á 1 €) dan op 25,30 € of 26,50 €, en voor 2 boeken op resp. 42,70 € of 43,90 €. Bij Posttarieven buitenland vindt u ook de tarieven voor ‘Europa 2, 3 en ‘Wereld’.

 

Instructie voor betaling

Gelieve het van toepassing zijnde bedrag, dit is voor 1 boek (met verzending binnen Nederland) in totaal 21,00 euro, over te maken op:

BankrekeningnummerNL89ASNB0708399193, t.n.v. Mevr. I. Nutma-Bade,

onder vermelding van: ‘Boek Sepsis en daarna’.

Ik zorg dat u het boek, na ontvangst van het bedrag, binnen 3 á 4 dagen in huis hebt (ook afhankelijk van postnl en bij ontvangst op vrijdag/in het weekend of bij verzending naar het buitenland kan het iets langer duren). Bij voorbaat dank!

 

Instructie voor betaling

Gelieve het van toepassing zijnde bedrag over te maken op:

Bankrekeningnummer: NL89ASNB0708399193, t.n.v. Mevr. I. Nutma-Bade,

onder vermelding van: ‘Boek Sepsis en daarna’

Ik zorg dat u het boek, na ontvangst van het bedrag, binnen 3 á 4 dagen in huis hebt (ook afhankelijk van postnl en bij ontvangst op vrijdag/in het weekend kan het soms iets langer duren).

Bij voorbaat dank!

Vermeldt u s.v.p. de volgende, correct ingevulde, tekst (u kunt deze tekst kopiëren en plakken in uw bericht op het contactformulier hieronder):

“Ik wil graag ……exemplaar/exemplaren van het boek Sepsis en daarna bestellen en maak het bedrag á ……………….vooraf over (op NL89ASNB0708399193, t.n.v. Mevr. I. Nutma-Bade)

Stuurt u de zending a.u.b. op naar:

(naam)……………………..

(straat + huisnummer)………………………..

(postcode + woonplaats)……………………..

Of ga hier naar de contactpagina voor bestellen of uw vraag.

U mag ook gewoon bellen naar 06-41271004. 

Het design van de cover is van de hand van Wietske Nutma
Het design van de cover is van de hand van Wietske Nutma
Welk getal is hoger: 2 of 7? (Vragen we om misbruik te voorkomen.)