BGELEIDING EN ADVIES

Home > Begeleiding en advies > vervolg

 

Vanuit een lange en brede ervaring in de begeleiding van ex-patiënten en naasten bied ik u vanuit Sepsis en daarna graag ondersteuning bij het herstel na sepsis. Er kan, juist na thuiskomst, veel op een mens af komen, mentaal en fysiek. Mijn eigen ervaringen met het herstel maken dat ik makkelijker kan aansluiten bij uw situatie en beleving. Echter uw unieke verhaal en vragen zijn het uitgangspunt. Ik reik u graag mijn expertise aan, vanuit de praktijk maar ook vanuit mijn rol binnen de ESA, vele andere contacten met deskundigen en de kennis die ik bijhoudt via symposia. Zodat u zelf de handvatten vindt om verder te komen.

 
Plaatje van jezelf maken

Begeleiding rond de gevolgen van sepsis en Intensive Care

 

Belangrijk vind ik dat u begeleiding op maat krijgt; de gevolgen van sepsis zijn voor ieder anders en de vragen dus ook. Niemand is hetzelfde. Misschien hebt u behoefte aan uitleg of handreikingen een paar weken na thuiskomst uit het ziekenhuis. Of (pas) in de fase van een evt. werkhervatting. Of u bent naaste en heeft tijdens de opname van uw dierbare even behoefte aan een klankbord, of gaat na een paar maanden voelen welke tol de (IC-)opname van u heeft geëist. Maar ook na een jaar, 2 jaar of langer kunnen er alsnog vragen, problemen, onzekerheid of onrust de kop opsteken. Misschien bent u alweer zo’n tijd uit het ziekenhuis dat uw huisarts uw klachten niet direct in verband brengt met uw doorgemaakte ziekte/IC-opname. Of u durft eenvoudigweg niet meer terug naar uw specialist of ziekenhuis want het is alweer ‘zo’n tijd geleden’. Op al deze momenten bent u, ben jij welkom!

 

Afspraak maken/bereikbaarheid

 

Zou u graag eens een afspraak maken? Ga dan hier direct maar het contactformulier. Of wilt u eerst even kort telefonisch contact hebben? Dat kan ook.

U kunt mij voor informatie of vragen altijd bellen op tel. nummer: 06-41271004. Treft u me niet gelijk, spreek dan vooral een boodschap in, dan kan ik u dezelfde dag nog terugbellen. Een consult-afspraak maken we in onderling overleg, zie hier onder voor de tarieven.

 

Tarieven

 

Van mijn kennis en ervaring heb ik mijn werk gemaakt. Ik vraag dan ook een vergoeding om dit werk mogelijk te maken. Per januari 2019 zijn de tarieven als volgt:

  • Huisbezoek  1 á 1,5 uur: 45,00 euro (incl. een uitgebreid verslag en follow-up mail). Alleen wanneer u buiten de regio Den Haag (d.w.z. buiten de ring Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Nootdorp, Rijswijk, Wateringen) woonachtig bent, reken ik reiskosten op basis van openbaar vervoerstarief (met 40% korting buiten de spitsuren). Let wel: bedraagt de totale reistijd (heen&terug) meer dan 3 uur, dan wordt per half uur extra reistijd 5 € in rekening gebracht (voor 1 uur extra dus 10 €).

  • Telefonisch consult (per telefoon, beeldbellen of skype): voor een bel-afspraak (incl. verslag en follow-up per mail) breng ik 30 euro in rekening. Deze afspraak, waarbij u mij op een afgesproken tijd opbelt of waarbij ik u een link stuur voor een beeldbel-afspraak, maak ik in overleg met u als het ernaar uit ziet dat er veel (meer) vragen leven/er behoefte is aan uitgebreide uitleg, een vervolg of een begeleidings-traject.

  • Een mail-consult kan ook. Daarvoor breng ik 20,00 euro in rekening. Op een afgesproken tijd zit ik 30 á 45 minuten voor u klaar achter de mail en beantwoord direct. U kunt dit zien als een soort ‘chat-mail’. Een mailconsult waarbij ik reageer op meerdere vragen of dingen waar u mee zit, in één uitgebreide mail, kan ook. U stuurt mij dan datgene waar u nader contact over wilt/de betreffende vragen (per mail) van te voren toe (op de tijd die u schikt). 

  • Mailabonnement. Ook dat is mogelijk; 4x beantwoord ik, uitgespreid over max. een half jaar, in een uitgebreide mail uw vragen (informatief en/of ondersteunend) voor een totaalbedrag van 60 euro. Zo kan ik als het ware ‘een tijdje met u oplopen’. Afhankelijk van uw vragen kan dat in ‘coachende’ zin zijn of meer op het vlak van praktisch advies of beide.

  • Bel-abonnement. Hetzelfde als boven maar dan voor 3 x 30 á 45 min. bellen + een korte samenvatting over de mail, ook voor 60 euro. Zie verder bij mail-abonnement.

  • Chatgesprek, op afspraak, via skype: zie mail-consult

 

Van een telefonische afspraak of een huisbezoek ontvangt u een uitgebreide samenvatting

 

Deze tarieven zijn BTW-vrijgesteld. U beslist natuurlijk zelf of u een (vervolg)afspraak wilt maken resp. wilt stoppen.


In alle gevallen stuur ik u, vooraf aan een eerste afspraak, per mail een vragenlijst toe, die dient als intake. Die kunt u opslaan, invullen en aan mij terugsturen. Verder zal ik u duidelijk vooraf informeren over de kosten. U krijgt een factuur toegezonden. De kosten van een consult worden niet vergoed door de verzekeraar, maar ter vergelijking: voor een e-health (psychologisch) traject dat verzekerd wordt, vraagt men een eigen bijdrage van 50 euro.

 

Betrokken en kundig

 

Betrokken ben ik, omdat ik mijn ervaring, kennis en kunde wil inzetten om u als (ex)patiënt of naaste dát te bieden wat ik zelf gemist heb. Met een warme insteek, om iets van verbondenheid uit te drukken, zonder dat het benauwend wordt.
Kundig ben ik omdat ik uitgebreide research deed naar (de gevolgen van) sepsis en ik mij middels symposia en congressen op de hoogte houd van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast weet ik als ex-patiënt en als oud-verpleegkundige hoe welkom én belangrijk uitleg, erkenning en handreikingen kunnen zijn. Ook weet ik waar het gebied van uw behandelend specialist of de huisarts begint. Dat laat onverlet dat ik u desgewenst heel veel uitleg kan geven over het ziektebeeld sepsis en de gevolgen in het algemeen. 
Verder beschik ik over een certificaat counseling van de CIVAS en een gedegen professioneel netwerk. Zie ook in het menu bij ‘Wie ben ik?Lees verder