INSTANTIES EN BELEID ROND SEPSIS

Home > Alles over sepsis > Instanties en beleid rond sepsis

 

In de afgelopen jaren is er gelukkig meer aandacht gekomen voor sepsis. Diverse organisaties zijn daarin heel belangrijk geweest om sepsis en de gevolgen meer op de kaart te zetten. U vindt op de onderstaande pagina’s alle informatie over deze organisaties. Daarnaast zijn er ook protocollen en richtlijnen ontwikkeld om de behandeling van sepsis verder te verbeteren en de sterfte door sepsis terug te dringen. Heel belangrijk daarbij is ook de vroege herkenning van sepsis. Vroege herkenning is de sleutel tot overleving en kan ook blijvende schade helpen voorkomen.

 

En gelukkig komt er ook steeds meer aandacht voor goede communicatie en informatie over sepsis. Niet in de laatste plaats blijkt steeds meer hoe belangrijk goede nazorg en revalidatie zijn en wordt dit mede dankzij het patiëntenperspectief steeds beter meegenomen in richtlijnen.

 

Betere vroegherkenning van sepsis is nodig

 

Sepsis is een ziektebeeld waarbij elk uur telt. In het Engels noemen artsen dat een ‘time critical condition’. Overleving van sepsis hangt in grote mate af van de snelheid waarmee de diagnose wordt gesteld en de behandeling gestart.

Zie ook Sepsis in het blad nursing.

 

Overzicht van onderwerpen bij ‘Instanties en Beleid’:

 

Ga naar SepsisNet, GSA, ESA

Ga naar Sepsis protocollen & richtlijnen

Ga naar Inbreng (namens) patiënten

Initiatiefgroep Micronutriënten