Balanstraining voor ex-IC-patiënten, als vervolgstap in het herstel

 

De eerstvolgende trainingen zullen plaats vinden in het voorjaar van 2018,

vanaf 16 februari in Breda en vanaf 9 maart in Zwolle

Zie onder voor meer info.

5 groepen hebben de training inmiddels afgerond, de ervaringen zijn positief tot zeer positief.

De training reikt handvatten aan om klachten als vermoeidheid, concentratie-problemen, slecht slapen, piekeren en fysieke beperkingen te verlichten en/of er beter mee om te kunnen gaan.

De Balanstraining voor ex-IC-patiënten is eind november 2017 in het internationale vakblad ‘International Journal of Psychology & Behavior Analysis’ uitvoerig in de schijnwerpers gezet. Lees hier het (Engelstalig artikel)

Op een Europees congres in Belfast, begin 2017, viel een presentatie over de Balanstraining in de prijzen, lees er hier over.

 

Bent u geïnteresseerd? 

Kijk dan nu voor meer informatie op de compleet nieuwe website, die begin 2017 in de lucht werd gebracht, zie: www.balanstraining.info.

 

Aandacht in de media voor de Balanstraining

Ex-IC-patiënte Marjolein Siebel gaf een interview voor Linda (online) en vertelt daarin o.a. over haar positieve ervaringen met de Balanstraining, zie dit artikel

 

Het ervaren van meer balans in lijf en leven

Vanuit de samenwerking tussen Hanneke Oonk (Trainer/coach en IC-verpleegkundige) en ondergetekende is een op maat gemaakte Balanstraining ontwikkeld voor ex-IC-patiënten, die minimaal 9 maanden geleden de Intensive Care hebben verlaten. Waarom 9 maanden geleden? Omdat je als ex-IC-patiënt de eerste tijd vaak al je energie nodig hebt voor je fysieke herstel. De training sluit aan bij de ervaring van velen dat de gevolgen van kritieke ziekte en Intensive Care-opname nog lang voelbaar zijn. Te denken valt aan klachten als: vermoeidheid, stress, problemen met de concentratie, piekeren, slaapproblemen en fysieke beperkingen. Met behulp van oefeningen in bewustwording, lotgenoten contact, en theoretische en praktische informatie, gaan de deelnemers zelf aan de slag om met deze gevolgen om te gaan. Het ervaren van meer balans in lijf en leven is uiteindelijk het doel.

 

Neem voor meer informatie of aanmelding contact op via Hanneke Oonk

zie bij www.gezondheidszorgcoach.nl.

Ook voor een eventueel individueel Balanstraining-traject. Zie hier voor de folder.

 

Informatie over locaties, kosten en vergoeding

Start training in 2018 in Breda:

Datum: 16 februari

Locatie: IntensPsychologie, Heusdenhoutsestraat 16A

en

Start training in Zwolle:

Datum: 9 maart

Locatie:  Yoga Zwolle, Rijnlaan 25

 

Tijd: 14:00 – 16:30

Graag sturen we u, geheel vrijblijvend, informatie toe. Het heeft altijd zin om uw belangstelling kenbaar te maken. Dan kan de trainster/organisator van de training, Hanneke Oonk, het aanbod en de locatie beter afstemmen, en u op de hoogte houden. Klik hier om (vrijblijvend) te mailen. 
Afhankelijk van de belangstelling zal de balanstraining op diverse locaties in het land aangeboden gaan worden.
Aan deze training zijn kosten verbonden voor o.a. professionele begeleiding en werkmateriaal. Vooraf vindt een intake plaats. De training kost 390,- euro voor 5 bijeenkomsten, incl. BTW. Veel zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten. Raadpleeg uw zorgpolis en/of overleg met Hanneke Oonk (zie boven) voor meer informatie (zij is ondermeer geregistreerd als mindfulness-trainer, RegistertherapeutBCZ® en counsellor).

 

Lees hieronder de reacties van eerdere deelnemers:

Annemiek (een deelneemster uit 2016) vertelt: Best spannend 5 bijeenkomsten samen met anderen, materie die je niet kent, maar weten dat je deze stap voor jezelf hebt gezet. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal, maar gaande de opdrachten blijkt dat ik met elk van hen ook overeenkomsten heb! Na bewust signalen opmerken, handvatten eigen maken om stress te handelen en reactiepatronen te doorbreken, is tot slot je energiebalans inschatten en communiceren met je omgeving aan de orde. Kortom: een training met een gedegen opbouw en en een samenhangend geheel. Wie denkt dat het hiermee klaar is,.. het is als leren autorijden, je krijgt de achtergrond kennis, nuttige handvatten, technieken en de eerste km’s oefening mee om mindful verder op weg te gaan. Ik ervaar nu meer innerlijke rust en merk signalen van mijn lijf op. Ik ervaar ook dat ik kan kiezen hoe ik er vervolgens mee om ga, al heb je soms ook met je omgeving te maken..
Dankjewel Hanneke en Idelette, dat jullie niet alleen inzien waar deze groep mensen behoefte aan heeft, maar daar middels het ontwikkelen/ geven van deze training ook invulling aan willen geven!!

Theo Vervoort, die in januari/februari 2016 de training volgde, zegt er het volgende over: De balanstraining heeft me een aantal technieken geleerd waardoor ik ook in moeilijke tijden tot rust kan komen, om te ontspannen. Het heeft me inzicht gegeven in wat er allemaal is gebeurd fysiek en psychisch en wat er nog ging gebeuren. Daarnaast ben ik daardoor aan de magnesium gekomen (voedingssupplement).
Uiteindelijk heb ik het een plaats kunnen geven.

Hieronder ziet u een uitgebreid artikel met achtergrondinformatie over de Balanstraining. Het belang van de Balanstraining voor volwassen ex-IC-patiënten wordt ook onderschreven door zowel de NVIC als de V&VN Intensive Care, resp. de medische en verpleegkundige vakorganisaties Intensive Care.

Heeft u vragen? Klik hier om ze te stellen. 

   
Interesse als professional? Zie hier de brief voor IC-afdelingen, huisartsen en andere professionals.

Ik stuur graag wat flyers toe om aan patiënten of naasten mee te geven. Voor info over de boeken Sepsis en daarna en Septische shock of andere mogelijkheden: Lees verder..

Artikel Den Haag Centraal
Artikel in Den Haag Centraal, aug. 2015