BALANSTRAINING

 

Op deze pagina vindt u alles over de Balanstraining voor ex-IC-patiënten, een initiatief van gezondheidszorgcoach Hanneke Oonk. I.v.m. Corona wordt de training momenteel individueel gegeven.

 

Balanstraining voor ex-IC-patiënten

Sepsis en daarna droeg bij aan de ontwikkeling, inhoud en opzet van de training

 

Deze training, een initiatief van Hanneke Oonk, wordt in overleg ook op individuele basis gegeven (overleg met haar voor de mogelijkheden). Zie onder meer info

 

Eerder volgden vele groepen al de training, de ervaringen zijn positief tot zeer positief.

De training, onder leiding van Hanneke Oonk, Gezondheidszorgcoach, reikt handvatten aan om klachten als vermoeidheid, concentratie-problemen, slecht slapen, piekeren en fysieke beperkingen te verlichten en/of er beter mee om te kunnen gaan. De Balanstraining voor ex-IC-patiënten is eind november 2017 in het internationale vakblad ‘International Journal of Psychology & Behavior Analysis’ uitvoerig in de schijnwerpers gezet. Lees hier het (Engelstalig artikel)Op een Europees congres in Belfast, begin 2017, viel een presentatie over de Balanstraining in de prijzen, lees er hier over.

 

De workshop ‘Herstellen na sepsis’ als opstap

 

De workshop ‘Herstellen na sepsis’ biedt een hele mooie opstap naar of aanvulling op de Balanstraining, zoals meerdere ex-sepsis-patiënten die op de IC lagen, al hebben ervaren.

 

Bent u geïnteresseerd? 

 

Kijk dan nu voor meer informatie op de compleet nieuwe website, die begin 2017 in de lucht werd gebracht, zie: www.balanstraining.info

 

Aandacht in de media voor de Balanstraining

 

Ex-IC-patiënte Marjolein Siebel gaf een interview voor Linda (online) en vertelt daarin o.a. over haar positieve ervaringen met de Balanstraining, zie dit artikel

 

Het ervaren van meer balans in lijf en leven

 

Vanuit de samenwerking tussen Hanneke Oonk (Trainer/coach en IC-verpleegkundige) en ondergetekende is een op maat gemaakte Balanstraining ontwikkeld voor ex-IC-patiënten, die minimaal 9 maanden geleden de Intensive Care hebben verlaten. Waarom 9 maanden geleden? Omdat je als ex-IC-patiënt de eerste tijd vaak al je energie nodig hebt voor je fysieke herstel. De training sluit aan bij de ervaring van velen dat de gevolgen van kritieke ziekte en Intensive Care-opname nog lang voelbaar zijn. Te denken valt aan klachten als: vermoeidheid, stress, problemen met de concentratie, piekeren, slaapproblemen en fysieke beperkingen. Met behulp van oefeningen in bewustwording, lotgenoten contact, en theoretische en praktische informatie, gaan de deelnemers zelf aan de slag om met deze gevolgen om te gaan. Het ervaren van meer balans in lijf en leven is uiteindelijk het doel.

 

Voor alle informatie over data, locaties en aanmelding

Zie www.balanstraining.info

 

Lees hieronder de reacties van eerdere deelnemers:

Annemiek (een deelneemster uit 2016) vertelt: Best spannend 5 bijeenkomsten samen met anderen, materie die je niet kent, maar weten dat je deze stap voor jezelf hebt gezet. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal, maar gaande de opdrachten blijkt dat ik met elk van hen ook overeenkomsten heb! Na bewust signalen opmerken, handvatten eigen maken om stress te handelen en reactiepatronen te doorbreken, is tot slot je energiebalans inschatten en communiceren met je omgeving aan de orde. Kortom: een training met een gedegen opbouw en en een samenhangend geheel. Wie denkt dat het hiermee klaar is,.. het is als leren autorijden, je krijgt de achtergrond kennis, nuttige handvatten, technieken en de eerste km’s oefening mee om mindful verder op weg te gaan. Ik ervaar nu meer innerlijke rust en merk signalen van mijn lijf op. Ik ervaar ook dat ik kan kiezen hoe ik er vervolgens mee om ga, al heb je soms ook met je omgeving te maken..
Dankjewel Hanneke en Idelette, dat jullie niet alleen inzien waar deze groep mensen behoefte aan heeft, maar daar middels het ontwikkelen/ geven van deze training ook invulling aan willen geven!!

Theo Vervoort, die in januari/februari 2016 de training volgde, zegt er het volgende over: De balanstraining heeft me een aantal technieken geleerd waardoor ik ook in moeilijke tijden tot rust kan komen, om te ontspannen. Het heeft me inzicht gegeven in wat er allemaal is gebeurd fysiek en psychisch en wat er nog ging gebeuren. Daarnaast ben ik daardoor aan de magnesium gekomen (voedingssupplement).
Uiteindelijk heb ik het een plaats kunnen geven.

Verdere aandacht voor de Balanstraining in de media

 

Hieronder ziet u een uitgebreid artikel met achtergrondinformatie over de Balanstraining. Het belang van de Balanstraining voor volwassen ex-IC-patiënten wordt ook onderschreven door zowel de NVIC als de V&VN Intensive Care, resp. de medische en verpleegkundige vakorganisaties Intensive Care. Heeft u vragen? Klik hier om ze te stellen. 

   
Voor info over de boeken Sepsis en daarna en Septische shock of andere mogelijkheden: Lees verder..

Artikel Den Haag Centraal
Artikel in Den Haag Centraal, aug. 2015